Dankort eDankort VISA VISA Electron Mastercard Maestro American Express JCB

Håndfarvet garn

Håndfarvet garn

I den lille by Bælum i Himmerland bor Charlotte Spagner med sin familie i det hyggelige lyserøde hus ved siden af møllen. Her har Charlotte indrettet sit farveværksted og under navnet Handdyed arbejder hun nu på fuld tid med sin passion for bl.a. plantefarvning af de lækreste garner.

 

Vi har indledt et samarbejde med Charlotte, som har skaffet garnkvaliteter med det helt rigtige udtryk, hvorefter hun har ramt præcist de farver, som findes i vores hoveder.

 

Med håndfarvet garn opnås en anden "farvekultur" end med industrielt farvede garner. Der farves i mindre portioner, og da mange faktorer spiller ind, er to nøgler garn sjældent 100% ens, på trods af, at de kommer fra samme farvegryde.

 

Men farvespillet tilfører garnet liv og gør håndfarvet garn til noget unikt og særligt. Til gengæld mister begrebet indfarvningsnummer/partinummer lidt sin værdi. Ved strikning i håndfarvet garn er der mulighed for synlige overgange ved skift mellem garnnøglerne. En måde at imødekomme dette er at strikke med to garnnøgler ad gangen.

 

Det vil sige, at man på et strikketøj, hvor man strikker frem og tilbage, strikker to pinde med det ene garnnøgle og derefter to pinde med det andet garnnøgle – og så fremdeles. Strikker man rundt, strikker man en omgang med det ene garnnøgle og derefter en omgang med det andet garnnøgle osv. Herved camoufleres forskellene på de håndfarvede garner.